Olej
Olej
Witam mam takie pyatnie co ile wymieniacie olej w M3 ja juz mam najechane od wymiany niecałem 10 tys i od niedawna czasmi w czasie jazdy załączy mi sie kontrola oleju po wylonczeniu i wlonczeniu auta juz przestaje swiecic, oleju mam tyle ile powinno byc wogule praktycznie mi nie bierze moze minimalnie , i teraz moje pytanie czy moze juz olej niema swoich włsciwkosci i kontorlka sie zapala czy co moze byc tego przycyzna planuje w tym tygodniu jechac i wymienic olej ale chciałbym wiedziec czy to to ??
Re: Olej
Masz tyle ile trzeba, czyli ile??
Ja mam zawsze maks stanu i wtedy jest gites, moze przy jakich przechylach lapie Ci, ze jest go malo i dlatego sie kontrolka swieci...
Ja mam zawsze maks stanu i wtedy jest gites, moze przy jakich przechylach lapie Ci, ze jest go malo i dlatego sie kontrolka swieci...
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Jeżeli świeci się na żółto tzn. że oleju jest za mało i należy dolać przy najbliższej okazji, zazwyczaj powinno się to zapalać po zgaszeniu samochodu.bako_21 pisze:na zółto własnie
Jeżeli świeci się na czerwono tzn. że oleju jest bardzo mało i trzeba uzupełnić go natychmiastowo.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Moim zdaniem jak świeci na czerwono to znaczy że jest słabe ciśnienie oleju a nie zły stan.Marcin_Os pisze:Jeżeli świeci się na żółto tzn. że oleju jest za mało i należy dolać przy najbliższej okazji, zazwyczaj powinno się to zapalać po zgaszeniu samochodu.bako_21 pisze:na zółto własnie
Jeżeli świeci się na czerwono tzn. że oleju jest bardzo mało i trzeba uzupełnić go natychmiastowo.
Co do żółtego to się zgadzam.
Dokładnie tak samo uważam. A to oznacza zjazd na chodnik lub pobocze i telefon po lawetę po d rygorem zatarcia motoru.jackson pisze:Moim zdaniem jak świeci na czerwono to znaczy że jest słabe ciśnienie oleju a nie zły stan.